©Star Sport
©Star Sport

Velika šteta na Dorćolu, Zvezda ispustila slavni Pro Reko...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 21:25

Crveno-beli u trećoj deonici vodili sa 10:9, ali nisu imali dovoljno snage za podvig

Crvena zvezda je nakon nekoliko razočaravajućih nedelja konačno počela na delu da pokazuje potencijal i kvalitet. To je večeras na svojoj koži osetio slavni Pro Reko, koji se ozbilnjo provukao na bazenu Milan Gale Muškatirović - 12:14 (3:6, 3:1, 4:3, 2:4).

Izabranici Dejana Savića odigrali su izvrsno u drugoj i trećoj četvrtini. Na početku drugog perioda rezultat na tabeli bio je 3:7, a onda je usledio furiozan nalet domaćina, koji je tokom treće deonice vodio sa 9:8 i 10:9. Ipak, na kraju je preovladao kvalitet i iskustvo italijanske ekipe, koja je četvrtu četvrtinu rešila u svoju korst rezultatom 4:2 i na kraju stigla do 11. pobede u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Crveno-bele je sa tri gola predovio raspoloženi Veljko Tankosić, koji je postigao tri gola, dok je dva dao Filip Gardašević. Sa druge strane, nezaustavljiv za Zvezdinu odbranu bio je četvorostruki strelac Gergo Zalanki, dok se tri puta u strelce upisao Arno Janger.

Savićev tim je podigao nivo igre nakon šokantne eliminacije u četvrtfinalu domaćeg prvenstva od Šapca, to je bilo vidljivo i prošle nedelje protiv Hanovera, a još izraženije večeras protiv aktuelnog šampiona Evrope. Ipak, pobede nema još od 6. marta, od utakmice Regionalne lige sa Budvom i preko je potrebna ekipi u ovom trenutku, kako bi prebrodila aktuelni psihološki momenat.

GRUPA B

Petak

Jug Dubrovnik – Špandau 12:9

Marselj – Steaua Bukurešt 15:10

OSC Budimpešta – Hanover 12:17

Crvena zvezda – Pro Reko 12:14




tagovi

VK Crvena zvezdaPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara